Online open dag gemist?

Online open dag gemist?

Op maandag 1 februari 2021 hield vestiging Winschoten Praktijkonderwijs een online open dag. Was jij er bij? Fijn! We hopen dat je een goede indruk van onze school hebt gekregen. Heb je de online open dag gemist? Hier kun je alles nog een keer bekijken. Van alle sessies zijn opnames gemaakt. 

De open dag begon met een algemene presentatie in de mainstage. Bekijk hier. 

1. Theorie
Op een school voor praktijkonderwijs geven we natuurlijk niet alleen praktijk-, maar ook theorielessen. We leggen in deze break-out sessie uit welke vakken we geven en hoe we dat doen.

2. PrO-vmbo
Is de stap naar het vmbo (nog) te groot? Of zijn er twijfels over het volgen van praktijkonderwijs of de vmbo basisberoepsgerichte leerweg? Dan is deze break-out sessie interessant voor jou! We leggen uit voor wie de PrO-vmbo klassen zijn. Misschien wel voor jou!

3. Persoonsvorming
Naast alles wat je bij ons leert op school maak je als persoon ook een hele ontwikkeling door. Wij helpen je hier op allerlei manieren bij. In deze break-out sessie vertellen we je hoe.

4. Sector techniek
Bij de sector techniek horen de vakken hout, metaal, techniek en groen. Wat leer je hier en wat ga je allemaal doen tijdens de technieklessen? Je hoort het in deze break-out sessie!

5. Sector horeca/verzorging
Bij de sector horeca of verzorging kun je kiezen uit de vakken bakken, koken, consumptieve technieken, verzorging, textiel en SVA (scholing voor arbeid). De leerkrachten leggen je tijdens deze break-out sessie uit wat je tijdens deze vakken gaat doen.

6. Stage
Met een stage kun je datgene wat je geleerd hebt, in de praktijk oefenen. Wat is er nu leuker dan iets leren op een echte werkplek?! Hoe ziet een stage er precies uit? Je hoort het tijdens deze break-out sessie.